Hakkımızda

Beslenme ve Diyetetik Bölümü; beslenme uygulamalarının bilimsel temellerine hakim, beslenmeye bağlı hastalıkların tedavisi konusunda uzman diyetisyenler yetiştirmeyi hedefler. Bölüm öğrencileri, çok yönlülük esaslı eğitim anlayışı kapsamında kurgulanan öğretim metodu ve içerikleriyle kendi disiplinlerinin dışında da yetkinlik kazanırlar. Öğrenciler zorunlu stajlarıyla birlikte derslerinde edindikleri bilgileri pratiğe dönüştürmekte ve mesleki tecrübe kazanmaktadırlar.

Beslenme ve DiyetetikKariyer Olanakları
Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunları, “Diyetisyen” unvanıyla çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda, sosyal hizmet kurumlarında, hastane, kreş ve yuvalarda çalışabilirler. Mezunlar, lisansüstü eğitimlerine devam ederek akademik kariyerlerine devam etme olanağına da sahiptirler.

İnsanlık tarihinin başlangıcından beri besin ve sağlık arasındaki ilişkinin artan bilimsel kanıtları,  sağlığın sürdürülebilmesi ve çeşitli hastalıkların tedavisinde Beslenme ve Diyetetik alanının önemini açık bir şekilde ortaya koymuştur.

Beslenme ve Diyetetik bilim dalının tek ve yetkili temsilcileri “diyetisyen”lerdir. Diyetisyenler; üniversitelerin en az 4 yıllık Beslenme ve Diyetetik programını tamamlayarak “Diyetisyen” unvanını kazanırlar ve diyetisyenlik mesleğini yapma ve uygulama yetkisine sahip olurlar.

Beslenme ve Diyetetik programının amacı;

  • Besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, çözüm yolları bulan,
  • Besin analizleri yaparak, ülkemizin sahip olduğu besin kaynakları ve ekonominin sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan,
  • Beslenme konusunda bireyi ve toplumu bilgilendiren ve bilinçlendiren,
  • Hastalık gibi özel durumlarda, tıbbi ve cerrahi tedavilere uygun beslenme tedavisi planlayan,
  • Toplumun beslenme durumunu saptayarak, ülkenin beslenme düzeyinin geliştirilmesi için çözüm yolları arayan, öneren ve uygulanmasında rol alan,
  • Ülkenin besin ve beslenme politikalarının belirlenmesinde yardımcı ve yol gösterici olan,
  • Toplu beslenme hizmeti verilen kuruluşlarda yemek servisinin sağlığa uygun yönetimini ve organizasyonunu yapan, eğitim veren, uygulatan ve izleyen, 
  • Mesleki ve etik değerlere sahip, donanımlı “Diyetisyen” yetiştirmektir.