• Beslenme ve diyetetik konusunda bilimsel ve kanıta dayalı güncel gelişmeleri izleyen, uygulayan bireyler haline gelmek. Gelişmelerin güvenilirliği ve geçerliliğini değerlendirme yetkinliğine sahip olmak.
• Bireylerin ve dolayısı ile toplumun gereksinimlerini analitik yöntemlerle belirleyen, dengeli beslenme kuralları çerçevesinde kişiye özel beslenme plan ve programını geliştirebilmek.
• Hastaların beslenme ihtiyaçlarını değerlendirerek, klinik tanılara dayalı beslenme gereksinimlerini saptayabilme ve kişiye özgü tıbbi beslenme tedavileri geliştirebilmek.
• Üretim-tüketim zincirinde besin niteliğine etki eden faktörleri analiz edebilmek, gıda güvenliğine yönelik yasal düzenlemeleri ve standartları gözetip uygulamak.
• Beslenme ve diyetetik alanında problem çözme, karar verme becerisine sahip olmak. Araştırma projesi hazırlayabilmek, veri toplama ve raporlama süreçlerinde bilişim teknolojilerini etkin olarak kullanabilmek.
• Toplu beslenme yapılan kurumlarda, enerji ve besin ögesi gereksinimlerini göz önünde tutarak beslenme ve diyetetik açısından menü planlaması yapmak. Gıdaların satın alınmasından sunumuna kadar tüm aşamalarda hijyen kurallarına dikkat etmek.
• Bireyi ve toplumu sağlıklı besin seçme konusunda bilinçlendirecek stratejiler geliştirmek, uygulamak ve eğitmek.
• Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapmak, yorumlamak ve yasal düzenlemelere göre değerlendirmek.
• Görevini sorumluluk ve etik değerler çerçevesinde gerçekleştirmek, sürekli eğitim felsefesini benimseyerek bilim, teknoloji ve sağlık konusundaki gelişmeleri izlemek. Mesleğinin gelişimine sürekli katkı sağlamak.
• Toplumdaki farklı sosyokültürel ve ekonomik kesimlerdeki hastaların, beslenme alışkanlıklarını disiplinler arası yaklaşım içerisinde düzenleyerek kişiye özel tıbbi beslenme tedavisini planlamak, uygulamak, izlemek, değerlendirmek ve klinik araştırmalara katılmak.